Då var denna terminen till ända :)

Hej hej!

Idag var det alltså sista dagen i skolan för den här terminen, så nu är det extakt ett år kvar till jag kan stolsera med titeln Socialpedagog =) Opponeringen gick jättabra idag, och jag känner mig fortfarande lika nöjd med vårt arbete som jag gjorde innan!

Men på måndag är det ju dags för uppstarten på Sommarkursen också, så bort från skolans värd kommer man ju inte direkt...men det ska allt gå fint....Känner mig inte alls omotiverad införa kursen, utan det känns mest skönt att veta att man har en kurs mindre till höst och kommande vår..!

Oliver har verkligen ont av sina tänder, har inte upplevt att han varit så påverkad förut, men dom är är några elaka sega jäklar....Och han är såååå lös i magen stackarn, börjar undra om det är någon form av magsjuka han åkt på, för såhär brukar det inte vara när han får tänder....Hoppas verkligen att alla spruckit igenom snart!!!

Idag har vi inte hunnit med så mycket mer än att handlat mat, vilket i och för sig var prio ett med tanke på att det var ganska tomt här hemma...Så nu är skåpen fyllda igen, och plånboken är desto mindre :/

I morgon förmiddag ska jag ut till stallet och rida, sen på eftermiddagen hade vi tänkt att åka till äventyrsbadet för att bara ha en helmysig fredagseftermiddag där =)

Sen måste jag hinna städa i ordning inför helgen också...Tjejerna kommer ju hit för att parta loss ;)
Jäklar vad det ska drickas vin, haha....

Förresten, fick min mors dag prestent i förskott då "Oliver" hade hört att mamma hade kris på parfymfronten, så jag fick en av mina härliga favoriter....(dom som känner mig vet att jag är "parfymbög" så jag är ganska haj på de flesta sorterna, och den här är en riktigt favvo, inte bara från min sida utan även min sambos!!)

Moschino - Love Love

Grey´s Anatomi = Bästa serien ever!

Det finns ingen serie eller något på tv som får mig att gråta så mkt som Grey`s Anatomi...det är helt sanslöst, jag sitter fasen rödgråten i soffan efter varje avsnitt! Och är det inte för att det är sorgligt är det för att det är romantiskt eller vackert, ja den väcker helt enkelt en mängd känslor innom mig....
Så nu sitter jag alltså här helt rödgråten igen ;)

Kanske jag som är ovanligt blödig, känslomänniska som jag är, jag vet inte, men oavsett är det en jäkligt bra tv - serie iallafall !!

Förresten, nu har snoppen äntligen tittat fram, den var bara blyg helt enkelt =) Och det lustiga är att nu när den väl vågat sig ut, har vi konstaterat att den är jäkligt stor, hahaha.....Tänkt att snoppar alltid är lika roliga att prata om...Kanske har blivit extra fixerad med tanke på att vi skrivit en hel B-uppsats om Sex =)

I morgon är det dags för att opponera och bli opponerad, hua...skönt när det är färdigt!

Och i morgon är det även en stor dag för min kära vän Jessica som tar examen i morgon på Högskolan Väst...Känns helt sjukt att hon är färdig redan! Härligt kämpat gumman....!!

Nu närmar der sig helg med stormsteg & jag läääängtar! Jäklar vad det ska drickas vin ;)

Oliver min lilla snutt har fortfarande ont i sin lilla mun, och har varit galet lös i magen idag på grund av tänderna...stackars skruttis! Men nu sussar han iallafall sött.....Älskar dig mitt lilla underverk!

Nu är det snart dags för sängen....

God kväll!

Nu har han fått ett namn - CARTER BY BON

Hej hej!

Ja, nu har vår lilla busiga hingst äntligen fått ett namn - CARTER BY BON! För den som undrar hur vi kom på det; Pappan heter CARTIER och mamman heter BONOSTRA....Det tog tid innan vi verkligen hittade något som kändes hundra, och till slut satt den, givetvis var det min kära far som kläckte den bästa idén, han brukar vara bra på namn!

Idag ska vi återigen försöka sätta oss med Mats uppstas, som är rena jäkla grekiskan, jag är helt galet trött på den uppsatsen kan jag lova!!!! Vete fasen hur det ska gå i morgon, men vi får hoppas att vi kan få ngt vettigt sagt om den :/
 
Ja, som sagt, i morgon är det sista dagen i skolan vilken avslutas med en examinerande oppsitionsdag...Vi ska alltså opponera på en rapport och försvara våran.....hoa, hoppas att det ska  gå bra...men jag känner mig ganska lugn faktiskt inför våran uppstas, vi har petar så många gånger i den och fått godkänt från Margareta hela vägen igenom, minsta lilla ord har hon petat i, så dom kan fasiken inte hitta så mkt att klaga på =)

Andreas är iväg och lämnar Oliver på dagis, och han var väl inte den mest strålande lilla pojken idag...Han har så ont i munnen stackarn, fyra tänder kommer samtidigt....så snart är hela tandsamlingen komplett =)

Igår red jag för första gången på två veckor efter att jag varit sjuk, och det är helt otroligt vad fort man tappar sina "ridmuskler", jag kände redan igår när jag hopppade av Prillan att hela magen typ krampade, och rumpan var öm som attan! Den som säger att inte ridning är träning den vet inte vad den pratar om!! och förresten, det publicerades för ganska nyligen en notis i I FORM tidningen, där ridning låg på andra plats av typ alla sporet när det gällde hur mycket man förbrände under i timma...Endast löpning låg före...så det så =)

Nepp, nu får jag lägga på ett kol...

Ha en bra dag allesammans!!


Underbar Måndag!

Hej hopp!

Idag kom jag på väldigt många saker som gör att livet just nu är underbart (eller rättare sagt underbarare :)

Det är måndag, MEN B-uppsatsen är klar och inlämnad, Andreas har ledig vecka, det är fint väder, fölis har kommit och jag har slutat äta penicillin :)

Plus detta har jag en underbar son som jag älskar mest av allt i hela världen, och som just nu är inne i en väldigt härlig period där talet börjar komma allt mer, samt att han är väldigt gosig kramig & pussig...Ååå, min lille gos, mamma älskar dig av hela sitt hjärta!!!

Idag har jag även hunnit med en fika på Strandgatan med mina kära vänner :)
Oliver var väl sådär förtjust i att sitta snällt i vagnen och lyssna på tjejsnack, men han fogade sig riktigt bra och fick en hel mjukglass att smaska på...men det mesta smälte bort =)

Måste bara säga att en del människor har förmåga att lysa upp dagen, genom att bara vara sådär trevliga som man önskar att alla människor var...En sån person var den killen som jobbar i receptionen på Högskolan, han skrev nämligen ut 7 hela stora uppsatser åt mig och Sara, för att vi inte hade något kopieringskort....Egentligen fick han ju inte göra så, men ibland är det bra att vara tjej och använda sin kvinnliga list ;)
Så ett stort tack till den trevliga killen, som hetter Daniel om jag inte minns helt fel...

På lördag är det dags för tjejkväll här hemma, och jag längtar redan....var längesedan jag partajade nu, och nu finns det ju mycket att fira - färdig B-uppsats, frisk & nybliven hingstmamma =)

Nepp, nu åter till den B-uppsats som vi ska opponera på på torsdag, vilken tyvärr drar ner det annars höga betyget på denna måndag!!

Sov gott allesammans!

Min lilla nyvakna gos i morgonsoffan!

22 maj kom en liten hingst till oss =)

Hej hej!

Ja, som sagt äntligen har fölis kommit! Kl.02.15 den 22 maj kom en liten hingstpojke...
Men historian som följer är desto längre, ska försöka sammanfatta i korta drag:

Jag o Andreas hade på lovat min bror att han skulle få låna lägenheten på torsdag för att ha förfest innan Lipz., så vi hade bestämt oss för att gå ut o äta på Butlers och Oliver skulle sova hos mamma o pappa...
En underbar middag blev det och en förfest som inte ballade ur ;)
Men vi hann knappt hinna gå o lägga oss innan Mamma ringer 01.15 och säger att vi får komma för att det är något på G...Så det var bara att slänga sig iväg...
Och som sagt, det tog ju ungefär en timma från det att mamma ringde tills fölisen var ute! Allt gick fint, förutom att han var seg med att bröja andas, så vi var rejält skrämda där ett tag innan han tog sitt första andetag!

Men det mest komiska av allt, var att vi i ett dygn trodde att det var ett sto...Men sen visade det sig att det var en hingst..Gissa om jag blev snopen när han ställde sig o kissade och jag såg att det kom från magen =)
Nu tänker säkert alla, hur fasen kunde ni sett fel, men grejen är den att vår lilla hingstkille har en snopp som ligger gömd någonstans, så den syns liksom inte...Det låter konstigt, men veterinären sa att den kommer fram tids nog!
Ja, så gissa om vi blev snopna när vi fattade att det inte var ett sto =)

Så det är en jättevacker liten hingst vi fått, som är den piggaste och busigaste fölungen vi fått hittills =)

Hade kunnat skriva en hel roman om allt som hänt under de dagar jag inte skrivit, men orkar inte...

Avslutar med några bilder på vårt nya underverk!


Leediiig =)

Hej hej!

Denna morgon har jag absolut inte gjort någonting (mer än att tatt hand om min son givetvis och lämnat honom på dagis) men sen så sprang jag in på Hemköp och köpte Aftonbladet och lite nybakat bröd, så jag har verkligen bara gottat mig...Kände mig lite lat där ett tag och funderade på att testa en liten promenad för att se hur det skulle kännas, men det tråkiga vädret gjorde att jag inte fick någon störr lust till det!

Andreas ska precis iväg till Minus (sjukgymnastik) för att kolla sitt knä och se vad han ska göra med det....stackarn, tycker så synd om honom att det krånglar så med knät efter skadan, han vill ju så gärna komma igång med handbollen igen och varje gång han försöker blir han lika besviken när han känner att det inte håller...Så nu ska dom titta på massa knä skydd idag tror jag som kanske kan hjälpa...Dom är hiskeligt dyra, men det får det ju vara värt, bara han kan hitta något som gör att han kan få spela sin älskade handboll!

För övrigt är jag oficiellt ledig idag, då uppsatsten är klar...underbart! (ska bara fixa lite småändringar som jag lovade sara att göra hemma, för att jag inte orkade sitta längre igår i skolan, men det är inte så betungande)

Andreas ska ut med jobbet och bowla ikväll, så jag och Oliver åker nog ut till mina föräldrar idag igen...
Igår bakade vi scones och åt mina goda kärleksmums till efterrätt, och Oliver skrattade mellan varje tugga för att han tyckte att det var så gott=) Vi sa det - tänkt om alla skulle göra så när de åt ngt gott, sitta och gapskratta mellan varje tugga, det hade varit skojigt! Det skulle ju vara rätt bra egentligen, om man ska gå ut och äta och inte vet om maten är god eller inte, kommer man in och möts av skratt jag då är det ju bara att slå sig ner, möts man däremot av tystnad kanske man ska fundera på att gå någon annan stans =)

Nu ska jag fixa lite här hemma, sätta på en tvättmaskin o lite sånt...

Ha en bra dag allesammans!


Vackra rosor!

God kväll!

Har precis gjort mig redo för att krypa i säng, men var tvungen att skriva ett litet snabbt inlägg innan....
Denna dagen har nämligen varit full av härliga överraskningar...
Första överraskningen kom vid dagens handledning, då vår handeladare verkligen öste komlpimanger över våran rapport =) Jag brukar inte vara den som vill skryta, då jag personligen har svårt för skrytiga människor, men idag måste jag faktiskt få stoltsera lite...Självkritiskt som jag är tror jag ju alltid det värsta med saker jag åstadkommit, så efter handledningen svävade jag som på moln av stolthet över vad vi åstadkommit och över allt fint vår handledare sa...
Hon sammanfattade det hela med att säga att det har varit en sann glädje och ära att få handleda våran uppsats *wiiiiie*

Nepp, nu får det vara nog med skrytandet, tillbaka till vanliga alltid lika självkritiska Linda =)

Den andra överraskningen kom när det plötsligt ringde på dörren hemma, och utanför står ett blombud med en stoooor bukett som skulle levereas till mig...Gissa om jag blev snopen, inte så ofta man har hemliga beundrare som skickar blommor nu för tiden liksom =)
Ne, skämt och sido så fattade jag ju ganska snabbt att blommorna var från min underbara sambo, behövde inte läsa kortet för att fatta det, men min bror var roligt för han verkade tro att det var någon annan som skickat så innan jag fick öppnat för att läsa på kortet så var det mycket - määää, vad fasen är det här, mä, är dom till dig? Från vem? Mä, shit jag fattar inget...med mera med mera....haha, han blev värsta nervösa över att jag hade en hemlig affär eller nåt =)

Nu står det en underbart fin bukett rosor i mitt vardagsrum, som påminner mig om hur lyckligt lottad jag är....(anledningen till att jag fick rosorna var för att min sambo tyckte att jag behövde dem och för att påminna om att han älskar mig) Fick även ett fint ihopdiktat kort, men vad som stod på det är hemligt =)

Sov gott allesammans och dröm sött (Jag ska drömma om uppsatser & rosor!)


Mina vackra rosor som doftar ljuvligt!


En ledsen pojk vid dagislämning :/

God morgon!
Idag vaknade Oliver halv sex, och var inte alls på sitt bästa humör...Han hade nog inte sovit färdigt men kunde inte somna om igen..Men efter välling och en ny blöja var han igång här hemma =)

Lämnade honom på dagis för en stund sedan, och nu blir han ledsen så fort jag öppnar bildörren och han ser att vi är på dagis parkeringen...Känns inte skoj att lämna en så ledsen lite kille, men jag vet ju att han blir glad igen så fort jag går typ....
Och när vi ska hämta honom från dagis vill han inte hem, så jag vet ju att han inte är ledsen på grund av att han inte trivs, men det skär ändå i hjärtat när han är ledsen och bara vill stanna hos mig..Min lilla gos - Jag älskar dig mest av allt i hela världen!!

Mamma skrev ut våran B-upsatts på jobbet igår, då det är lättare att se småfel när man läser på papper...Och jag måste säga att jag blev nästan chockad när jag fick den färdiga uppsatsen i handen, den var tjockare än av jag någonsinn kunnat föreställa mig =) Jag blev änna helt matt när jag skulle sätta mig o läsa, var ju så mycket =)

Får se vad våran handledare säger idag, spännande....Och så äntligen kom vi på ett namn till den igår också, det var skönt för det hängde änna över oss...tänk att det svåraste ibland kan vara att komma på ett passande namn!

Jag sitter här och funderar på vad jag ska hitta på, då jag inte ska vara i skolan förräns vid elva idag...är så jäkla sugen på att ut o gå en långpromenad eller nåt, men det är väl inte värt att risker att bli sämre igen...
(För dem som undrar varför min son är på dagis fast jag inte har något att göra, är för  hans skull, då det är viktigt för honom att vara där en stund varje dag så att han kommer in i det)

Just nu är jag galet pank också, vete fasen vart pengarna tagit ivägen....Inte för att jag brukar ha mkt pengar, men nu är det riktigt illa!! Men pengar är ju inte allt sägs det ju, och det är sannerligen sant, jag klara mig gott med en snäv budget så länge jag har alla underbara människor runt omkring mig!!

Ha en bra dag allesammans, själv kanske jag ska gosa ner mig en stund i sängen bredvid min utslagna sambo!


B-uppsatsen är klar =)

Hej hopp...Idag är det en lite muntrare och piggare Linda som skriver!
Det känns som penicillinet börjar göra lite verkan nu faktiskt, jag känner mig inte lika "infekterad" haha, hur låter det då...det jag menar är att hela kroppen påverkas ju när man har en infektion, så man känner sig allmänt sjuk o dålig...Jag har fortfarande ganska ont, och får fortfarande ta värktabletter, men att känna att resten av kroppen känner sig piggare gör det lite lättare att ta den andra smärtan!

Plus att jag börjar känna mig bättre, så skrev vi idag även klart B-uppstatsen...=) Känns nästan overkligt att ha den klar...I morgon ska vi ha handledning, så möjligtvis har vi lite pillande kvar att göra i morgon eftermiddag...men sen jäklar är det färdigt! Så då blir det hela 5 dagars ledighet, det ska bli otrooooligt skönt!!!

Perfekt också med tanke på att det vankas föl, känns som att jag sagt i en evighet att det är föl på G, men med tanke på att man börjar förbereda sig tre veckor innan beräknad nedkomst, och att de lika gärna kan gå över tiden tre veckor blir det en "aktiv" väntan på 6 hela veckor i värtsa fall...men det får vi hoppas att det inte blir, önskan är att få lägga ut en liten bild på den nyfödda innan veckans slut...!

Idag har Linn varit här och fikat lite, hon fick smaka mina "kärleksmums" som jag bakade igår under tiden Oliver sov, samt busa med min lille prins...Sedan gick vi alla tre bort till Fidos, och Oliver fick titta på kaninerna och hamstrarna...Det var sann glädje kan jag lova =)
Sedan gick vi hemmåt, vilket tar sin lilla tid då Oliver ska stanna och leka utanför Åhlens en stund innan vi kan fortsätta...Sen fick jag ju träffa Linns nya "beloved one" - Johan, verkar vara en riktigt trevlig kille! Lite lik min, då han också verkar tycka det är kul att städa och fixa o dona i hemmet..Haha, då behöver jag inte känna mig så ensam längre när jag berättar att det i mitt förhållande är Andreas som är pedant och den som fixar mest med hushållsysslorna!
(kan tillägga att jag inte har ont utav de "ombytta" känsrollerna, utan är istället glad över att jag lyckats hitta en så ordenligt och ordningsam pojke =)

Nu sitter jag här i all min ensamhet då Andreas jobbar och min skatt sover sött.... Nelly är på "dagis" hos mina föräldrar/och mormor o morfar på dagarna, då vi har lite svårt att få ihop det när Andreas jobbar em...inte så kul att gå ut med Nelly på kvällen o lämna Oliver själv i lägenheten, även fast det bara skulle vara för max 5 minuter!

Vill också tillägga att den sista tiden har varit galet hektiskt, vilket gör att jag inte hunnit med det "sociala livet" speciellt mycket...saknar mina underbara vänner och längtar efter en helkväll där jag bara kan vara Linda, det var ett tag sedan nu!
Så därmed vill jag avsluta detta inlägg med en liten bild från senaste utekvällen, som som vanligt var jätteskojig!
Puss på er mina goa vänner, ni är bäst!


Söndag & allmänt lugnt i stugan...

Hej hej!

Som vanligt rusar helgen iväg, och nu är det redan söndag!
Andreas jobbar och jag är ute hos kära mor o far, och gör för tillfället inte speciellt mycket..Oliver har precis somnat gott efter att ha varit ute o busat, hjälpt till att sopa i stallet och kört lite traktor =)

Jag mår ganska piss fortfarande, och har kvar ganska mycket värk..fast lite bättre har det nog blitt om jag känner efter riktigt noga...Men jag är lika hängig och håglös och hatar den känslan som jag har i kroppen just nu....gaaaa...
Jag vill ju ut o rida och springa och fixa o dona...nu orkar jag fasen inte nått, och även fast jag vet att jag inte får anstränga mig och är ordinerad vila så känner jag mig som världens lataste som bara går runt och inte gör ngåonting...

Men tack vare min prins får jag ju rört på mig lite iaf, för inte vill mitt lilla busfrö sitta still hela dagen inte...Så det är bra att jag har honom att skylla på för att få komma ut lite i friska luften iaf!

Nepp, jag hoppas verkligen att det ger sig snart, så att jag känner mig lite piggare....

Ja, annars är det fortfarande lugn på fölningsfronten, hon håller nog på sig några dagar till...

Som sagt söndagen blir nog vääääldigt lugn, det vankas söndagsmiddag hos mormor klockan två, och sen kommer Andreas hem efter fyra tiden..Så helt enkelt en dag tillägnad familjen, med god mat och bara myspys...inte så dumt ;)

Ha en fortsatt bra söndag allesammans!

Underlivsinflammation....=/

Hej hej...
Ja, som den roliga titeln till detta blogg inlägg säger har jag gått o fått underlivsinflammation av alla grejer....det känns inte alls skojigt..
Jag kände igår när jag skulle ge mig iväg till skolan att jag var tvungen att åka in o kolla innan helgen, smärtorna i underlivet blev bara värre och jag insåg väl att det inte gick att dra på det hela längre.....
Så nu går jag på två olika sorters antibiotika och är ordninerad värme och vila...utöver det får man inte heller vara i solen, undvika matvaror med kalcium och järn, samt inte dricka alkohol...detta under tio dagar...
Inte för att jag dricker några stora mängder alkohol, men jag råkar vara den människa som gillar att ta sig ett glas vin på helgen, äta någon god ost och njuta av solen...plus detta är jag ju som ni säkert redan vet en "håll igång" människa som alltid är i farten, och nu ska man VILA..gaaaa...jag kommer få kli i hela kroppen....Och så kommer fölis vilken dag som helst mitt upp i allt det här...

Men det där med vila kanske kommer sig naturligt, för jag känner mig väldigt hängig och trött, och smärtan är fortfarande ungefär den samma!

Nepp, nog tjatat om min mindre angenäma åkomma...

Idag ska vi ut till mamma o pappa o bara mysa, skulle ju egentligen dressyr tränat idag, men det sket ju sig rätt rejält...

Oliver har varit så himla duktig på dagis, dom tycker han är så redig....härligt att det går bra, och jag kan bara var en stolt mamma till min underbara lilla kille som får så mycket beröm av sina dagisfröknar =)

Förresten, måste bara skriva det, för jag glömde göra det i onsdags - har ALDRIG lipat så till något på TV som jag gjorde när jag tittade på Grey´s Anatomi i onsdags, jisses vad jag lipade under scenerna med den lilla fickan med cancer som skulle dö, och pappan som vägrade ge upp hoppet trots att det redan var kört....
Man fattar nog inte hur mycket ens barn betyder för än man får egna, men nu när jag har min lilla prins klarar jag knappt att se när barn dör på TV...Ne, så det var en aldeless rödgråten och svullen Linda som gick till sängs i onsdgas kväll, och plus detta var jag förkyld, ni kan gissa att det gick ganska mkt snorpapper =)

Ha en bra dag allesammans!


Oliver fixar frillan lite!                                                             


Puh...

God morgon!
Ska slänga mig iväg till skolan strax, men passar på att skriva under tiden jag skriver ut den delen på våran uppsats som vi ska få handledning på idag...Är det ok, så är det inte mkt kvar, hade varit underbart att bli färdiga i stort denna vecka, så att nästa kan bli lite lugnare!

Jag mår lika piss idag som jag gjorde igår, så det är bara att kämpa sig igenom dagen på bästa möjliga sätt :/

Oliver blev ledsen idag också när jag lämnade honom, men det är väl så det är....
Igår hade han varit som en solstråle hela dagen på dagis, ätit och sovit bra...o han var en glad liten fis resten av dagen också, så det märks verkligen att han trivs på dagis...skönt att se att min lilla prins mår bra , trots allt nytt och nya rutiner och omställningar!

Nepp, nu får jag väl ta o traska till skolan..hade egentligen bara velat lägga mig i sängen men det går ju inte...

Hej svejs....

Nu måste jag få tycka lite synd om mig själv!

God morgon!
Jag brukar inte vara den som klagar, men idag känner jag bara att jag måste få rensa lite innan vi ska sätta oss att skriva...
Som jag skrev igår hade jag superont i halsen och kände mig hängig, så igår eftermiddag blev det inte många knop gjorda...och jag kände igår kväll att det var något som var på G att bryta ut, och mycket riktigt har jag legat hela natten i någon form av feberfrossa...jag har inte feber så ofta, och har jag feber brukar jag liksom ha 38...men kl 2 inatt tänkte jag att jag var tvungen att ta febern för jag mådde verkligen piss...och då hade jag över 39 grader....
Kanske inte låter så märkvärdig, men för mig är det typ som att ha 42 grader feber =)
Så inatt har det inte blivit många timmars sömn, och det kan jag inte skylla min son för, han sov som en liten ängel hela natten...vaknade när Andreas skulle till jobbet, men somnadet om en stund till sen...

Och sen så skulle jag ju lämna honom på dagis idag, så ldå åg jag och var nervös för det..hundra tankar i skallen på samma gång...

Så nu sitter jag här i skolan och känner mig allt ifrån pigg och kry....plus att jag är lite rödgråten i ögonen, sedan jag åkte från dagis, då min lille prins blev ledsen och jag kände mig som värsta förrädaren och svikaren typ....Uch, det är mycket känslor som väcks när ens barn ska börja dagis!!

Nepp, nu ska avluta denna klagostund!!

Ha en bra dag allesammans!

Förkylda!

Hej hej!

Nu har jag inte skrivit på några där här, har rent ut sagt haft häcken full!!!
Oliver vaknade självklart med feber och var jättedålig igår när han skulle tillbringa sin första dag "på riktigt" på dagis..eller förskolan som det heter om man ska vara ordentlig....
Så det var bara för Andreas att stanna hemma med vår lilla sjukling...
Idag tog Andreas mammaut vård av sjukt barn, så Andreas kunde gå till jobbet...Vad hade vi gjort utan våra underbara föräldrar som ställer upp i vått och tort...En stor ros till er!!
Hoppas att han är kry nog för att gå till dagis i morgon, inte kul om han kommer ifrån det för länge nu i början...då blir det änna att börja om på nytt igen!

Idag är jag också krasslig, ont i halsen och lite feber..men det är bara att koppla bort det nu, har inte tid att vara sjuk helt enkelt!

Igår sprang jag halv milen för 4:e gången, och slog nytt tidsrekord *jippie* sen fick jag sån mensverk så jag trodde jag skulle gå av på mitten, så jag var inte i toppform när jag skulle rida...

Men nu blir det säkert inget mer springande den här veckan, nu när jag gått och blivit förkyld, så jäklans typiskt!!

Nepp, nu är det dags att börja skriva!

Hej svejs

Lördag morgon & brödbak...

God morgon!

Idag vaknade Oliver kl 8, det var skönt....jag var uppe en gång vid halv fyra tiden, då han vaknade o hade drömt ngt, men han somnade om efter 15 minuter ungefär!
Så det är en glad och utvilad liten pojke som springer runt här hemma och pratar i ett =)
Skulle egentligen följt med mamma o tittat på tre års testet i uddevalla idag, men orkade inte....så det är en lugn morgon här hemma...

Håller på att baka lite gott bröd också, är så underbart när det doftar nybakat hemma och sen är det ju sååå gott med nybakat bröd...mmmmmm

Sen så ska vi ut till mamma o pappa o äta o så ska jag självklart rida...Och Oliver ska med ganska stor säkerhet åka traktor =)

Sen så ska vi åka till Andreas föräldrar för att lämna Oliver, för han ska sova där inatt...så jag o Andreas ska bara ha lite kvalitets tid alldeless för oss själva...annars blir det ofta att det blir en krogrunda så fort vi får barnvakt, men idag blir det bara lugn o mys...vi har pratat om att gå ut o äta eller gå på bio...vi får se vad vi känner för sen!

Nu är det åter till brödbaket!

Ha en skön lördag, trots det mulna och blåsiga vädret!

Fredag...

Ja, äntligen fredag...känns väldigt skönt efter en hektiskt vecka...Olivers inskolning är nu över och nästa vecka börjas det "på riktigt"....
Idag har han varit på dagis från kl 9 till 14, och det har gått jättebra!! Han har busat, ätit och sovit =)
Trodde jag skulle mötas av en trött liten kille när jag kom hem idag, men till min förvåning möttes jag isället av en superbusig och glad kille som hade såååå mkt att berätta =)
Så det kändes skönt att se att han fortfarande "höll ihop" efter en hel dag....men nästa vecka kommer det bli mer timmar, så givetvis kommer det ta på honom...men så länge han verkar trivas känner jag mig lugn!

För övrigt händer det väldigt mycket i Olivers utveckling just nu, vi kan nu prata om allt med honom och han förstår nästan allt vad vi säger....talet börjar komma allt mer, och just nu är det jätteroligt att härma allting...vad vi än gör eller hur vi än låter så ska han göra samma..gullunge...Han försöker få fram ord som vi frågar om han kan säga, och man märker verkligen hur han kämpar att uttala dom...ja, som sagt det händer mycket!

Annars är vi trötta här hemma, iallafall jag o Andreas...Oliver röjer runt här fortfarande =) Andreas har även blivit förkyld och har feber, och ni vet ju hur dåliga killar är när dom är förkylda..."ni kvinnor ska snacka om att föda barn"...så är det typ här hemma...Men han är smart nog att inte kläcka den kommentaren, för då vet han att det inte blir roligt här hemma...hahaha

Nu hör jag att energinivån börjar avta hos min son...så nu är det nog dags att börja förbereda inför nattning!!

Ha en skön fredag!


En liten bild på min lilla goding.....


Migränanfall...

Ja, uch och fy...fick ett riktigt migränanafall precis när jag kom hem idag...så jäklans typiskt när man inte sett sin son på hela dagen, så går man och blir fullständigt nockad av sån skit....åååå....
Plus att vi skulle veckohandlat mat idag, vilket inte blev av..fanns inte en chans att jag tog mig upp från soffan i huvud taget....Så det har inte blivit mkt gjort här idag sedan jag kom hem...har ritat lite med Oliver och hunnit bada med honom innan han skulle lägga sig, efter att migräntabletten hävt det värsta illamåendet och huvudvärken....
Så det är bara att ta nya tag i morgon istället...(min sambo erbjöd sig att åka själv o handla, men det är inte alltid det kommer rätt saker hem i kassarna då =)

Oliver har sovit på dagis idag, och det gick jättebra! Han sov i nöstan två timmar...redig kille! Han är lite ledsen när Andreas lämnar honom, men fröknarna säger att det går över väldigt fort efter han har gått vilket är skönt!
Så i morgon är det en heldag som gäller för våran prins, jag ser bara framför mig hur trött han kommer vara...man märker på honom att det tar något oerhört på dom att börja dagis, han är så himla trött och vill mest sitta i knät och läsa bok eller titta på tv när han kommit hem....
Men annars verkar det som att han trivs bra och jag känner mig ganska lugn inombords, då jag känner att Oliver är redo för att börja på dagis och då fröknarna säger att han är jätteduktig...

Idag har vi haft handledning också, och det kändes riktigt bra när vi varit där, hon tyckte att vu hade en bra struktur och var väldigt duktiga på att skriva, så det var bara att köra på =)

Men jag och Sara blev lite ofokuserade det sista idag, vilket resulterade i att vi satt o kolla roliga klipp på you tube istället...så vi kom på att det kanske var bättre att gå hem!

Nepp, den här dagen har väl inte varit någon höjdare, men man kan ju inte alltid vara på topp...

Har dessutom lingonveckan som det kallas om man vill försöka förfina en viss vecka varje månad...men jag är skeptisk, för lingon är något jag tycker om, men ta mig fasen inte det som kallas för lingonveckan....grrrrrr

Nu ska jag titta lite på fct - jönköping matchen tillsammans med min sambo tills medium börjar..

God kväll!

Livet är hektiskt ibland...

Hej hej!

Ja, som sagt..livet är hektiskt ibland, och just nu är mitt liv väldigt hektiskt...Mitt liv brukar vara ganska fartfyllt året runt, men nu så känns det nästan som man håller på att slå knut på sig själv! Och knutar är svåra att få upp, och de brukar alltid lämna ett litet märke efter sig trots att man lyckats få upp dom, vilket visar på att man inte kan göra en knut för att sen knyta upp den och tro att det ska se precis likadant ut som innan!
Nu kanske alla undrar vart på planeten jag befinner mig just nu, då jag flummar rätt rejält i mitt filosofiska tänkt...men för dom som inte redan visste det är jag en "tänkare" som ofta kan skriva låååånga filosofiska texter om livet =) Haha, jag låter som värsta underliga människan, men jag lovar, jag lyckas oftas hålla mina filosofiska tankar inom mig!

Det jag vill säga med mitt flummande är helt enkelt att det är viktigt att påminna sig själv om att stanna upp ibland, och verkligen fundera på vilket tempo man har i livet.....Visst är det inte farligt med lite stress, men det är inte bra om det bli för mycket! Jag känner att jag för tillfället är väldigt skör och känslig och emellanåt väldigt avlägsen och disträ...Kan inte komma ihåg att jag varit så rörig och slarvig någonsinn just nu, ibland blir jag nästan rädd för mig själv :/

Men trots all den här stressen och att jag just nu inte riktigt är mig själv känner jag samtidigt en oerhörd lycka, varje gång jag tänker på mitt liv i det stora hela blir jag påmind om hur oerhört bra jag har det....Med världens underbaraste familj och vänner klarar man det mesta, så känner iallafall jag! Mitt liv är lyckligt och jag är en väldigt välmående människa, trots att jag emellan varven bryter ihop på grund av att det blir för mycket.....Men för mig är uttrycket "man måste bryta ihop för att kunna bita ihop" mycket bra...För det är så jag gör, jag bryter ihop för att rensa ut all skit som man samlar på sig, och sen tar jag nya tag....det är oerhört skönt faktiskt, vet inte om min sambo tycker samma =) Och nu menar jag inte bryta ihop helt totalt, bryta ihop kan ju tolkas väldigt olika, men mitt bryta ihop är ändå på en ganska lagom nivå, där ihopbrytande brukar vara i max en halvtimma =)

Idag har annars varit en bra dag, vi har fått gjort mkt bra på vår uppstats och känner oss för tillfället väldigt lugna och nöjda med vad vi hittills åstadkommit...sen får vi se om vi känner samma sak efter handledningen i morgon =)
Jag har även hunnit med att springa halvmilen i mina sprillans nya löpardojjor och tömkört en av hästarna...Samt tatt kvällsfodringen då mamma är på "partaj".....(hon firar en arbetskompis)

Nepp, nu hinner jag inte skriva mer och tror inte någon skulle orka läsa mer heller, så jäklans intressant är jag inte =)

MIn prins sköter sig förresten utmärkt på dagis, och får mycket beröm av all personal att han är så duktigt....Gissa om man blir stolt när man får höra sånna saker om sin son!!

Nu ska jag hinna duscha innan Greys Anatomi börjar! (Hoppas Issie överlever) haha, vadå inne i en serie....

Ha en skön kväll allihopa!

En stor dag för familjen Ciabatti/Wiktorsson =)

God morgon!

Idag ska Oliver börja skolas in på dagis, tror inte ritkigt att jag har fattat det än...Alla frågar hur det känns, men jag vet inte riktigt än, vet nog inte hur det känns förrän efter den här veckan...eller kanske nästa, för det är Andreas som skolar in Oliver hela vecka, på grund av att vi har så mkt att göra med B-uppsatsen....det känns lite sådär faktiskt, att inte få vara med när han skolas in, men jag har tyvärr inte så mkt att välja på.....
Men nästa vecka jobbar Andreas förmiddag, och då är det jag som lämnar hela veckan...kommer oftast vara jag som lämnar honom, pga Andreas jobbtider....Så nu sitter cykelsadeln på, så det blir en härlig cykeltur som väntar varje morgon...Blir ju en liten bit att cykla med tanke på att dagiset ligger i dannebacken...Men jag som är förtjust i frisk luft och motion ser bara fram emot en cykeltur med min son varje morgon =)

Den här dagen kommer bli väldigt låååång, och krävande.....med tanke på att vi ska göra båda intervjuerna, känns lite jobbigt med tanke på att jag inte kommer få träffa Oliver mer idag, då han sover när jag kommer hem...Känns som att det i huvud taget blir lite tid med honom denna veckan...=( Men vi pussas ju o gosar så fort vi får chansen!!

Det är ju fölis på G också, vilket egentligen inte kunde bli sämre timing än just nu, i B-uppsats tider, men det är väl helt enkelt bara att vara vaken dygnet runt, varför sova? =) (säger en som är oerhört beroende av sömn...)

Förresten, igår sprang jag halv milen på 25 minuter med stark motvind, är riktigt stolt över mig själv faktiskt =)

Nepp, nu ska jag gå ut en runda med Nelly så jag hinner ehm innan Oliver åker till dagis!

Ha en bra dag!


Kalas, kalas o kalas...

Hej hej!

Som rubriken säger har det varit mkt kalas i helgen...Alla fyller år på samma gång..Pappa igår och min bror 18 år idag....Plus att vi firade min mormor som fyller 70 nästa vecka...Så jag har väl gått upp 3 kilo under den här helgen =)

Skulle kunna skriva massor om den gågna helgen men har slut på lust o ork....Vill bara sätta mig o mysa i soffan innan det är dags för att nana....

Så istället lägger jag in några bilder från helgen...(ni får ha överseende med bildkvalitén, för vi glömde våran kamera hemma så istället fick vi låna min mormors o morfars kamera som inte är så kanonbra...för vi hade råkat få med oss mammas o pappas kamera hem till oss också, så den här kameran var det enda vi hade....men, men bättre än inget iaf!)

Uch, en lååång vecka vankas med mycket b-uppsats skrivande....i morgon ska jag vara borta hela dagen, och ska ut till Orust och göra intervju kl 19.00 vilket innebär att jag kommer va hemma sent...Och Oliver som skolas in i morgon också, min lille prins, det är ens stor dag för honom!

Ha en skön kväll allesammans!

Här kommer några bilder....

Far & son ute o promenerar!              Oliver ska hälpa morfar att grilla...        Mysa måste man också  hinna med!                                                                                                              
    

Andreas dricker "vuxendryck".....      Morbror Philip - "det är kul att fylla 18"


Det sista kortet är taget halv tio på kvällen, när någon kom på att vi skulle försöka oss på att ta ett generationskort...Som ni ser gick det sådär, Oliver var inte riktigt sugen på det, vilket man kan förstå med tanke på att han skulle sovit för två timmar sedan!!


God förmiddag!

Hej hej!
Har precis kommit in från en svettig löprunda...har inte sprungit på en vecka på grund av att jag haft värstingblåsor på fötterna, efter att ha gått en långpromenad i fel skor! Tänk att man aldrig lär sig....
Men nu kunde jag inte hålla mig längre, och det gick faktiskt över förväntan, fötterna kändes helt ok, och det blev inte så smärtsamt som jag trodde! Solen sken och fåglarna kvittrade, kan ju inte bli bättre...Sen att jag flåsade och stånkade en hel del idag, det är en helt annan sak...=)

Oliver har sovit lite dåligt inatt, så jag känner mig lite seg idag..Han drömde en del på förnatten, och sen kl 4 så är han klarvaken och står o ropar på mamma....Andreas gick in till honom och upptäckte att blöjan hade läckt, så stackarn var helt pisseblöt och kall....Inte konstigt att inte han kunde sova! Så det var bara att ta upp honom och byta blöja o pyjamas...sen var han ju klarvaken =/ Men den lilla gosen var sååå pussig o kramig när han fick ligga inne hos oss så det gör inget att vi var vakna en stund...Sen somnade han så sött liggande på mig, som en liten apunge =)
Kan ju inte säga annat än att jag sover lite sämre med en Oliver liggande på mig, men det är det värt för det finnsju inget underbarare än att på ligga o "snusa" på sin lilla prins, som just nu är oerhört generös med att ge kärlek, det är pussar och kramar hela dagarna =)

Oliver o Andreas är borta i folkets park o leker lite, och jag ska snart hoppa in i duschen...
Sen har jag som vanligt presenter att fixa tills kalaset ikväll....Mormor, pappa o brorsan ska firas samtidigt och jag har två presenter kvar, så typiskt mig!

Men allt går ju lättare i det här underbara vädret!

Ha en skön dag allesammans!