Tisdag o "höstfest" på dagis!

Hej hej!

Jag känner verkligen att min blogg är väldigt torftig just nu, var verkligen hur länge sedan som helst som jag la upp lite bilder...det värsta är att jag typ inte tagit några bilder det sista, uch vad jag har dåligt samvete för det! Och det är ju inte direkt så att kära sambon springer runt o tar kort när han märker att det fotas dåligt, nedu, det där med att ta kort har aldrig varit hans grej :)
Men jag tror att mkt av anledningen till att det blivit så lite kort sista tiden är först och främst för att tiden bara rusar iväg, och kameran glöms alltid bort när man väl har ett läge när man vill fota...sen så är det ju så att våran digitalkamera håller typ på att pajja eller nåt, ja långt ifrån bra är den iallafall...så varje gång jag ska ta kort slutar det med att jag bli förbannad för den bara krånglar! Ja, vi skulle verkligen behöva en ny kamera, men först får vi nog vinna på lotto isåfall, för i nuläget är det snålt i kassan :/

Jahapp, för övrigt är jag inte på topp, är förkyld och allmänt hängig..Oliver är också supersnorig och har varit det en vecka nu, så jag hoppas att det ger sig snart!

Idag har Oliver varit på "höstfest" på dagis, och när Andreas kom o hämta honom berättade fröknarna att han nog var det barnet på  hela dagis som haft roligast :) Han hade verkligen varit som en solstråle, och skrattat och varit med på alla "aktiviteter" med stor glädje! Plus detta hade han ätit två stora portioner korv med mos som dom ätit ute idag, på en filt i höstsolen! Myspys :) Oliver är ju inget mer på dagis denna vecka eftersom Andreas har ledig vecka, men idag jobbar han över, så vi blir ensamma resten av dagen jag och skruttis!

Nepp, får nog ta att börja väcka Oliver snart så att han somnar ikväll..Han somnade nästan inte förrän halv två idag, han var så himla uppspelt efter höstfesten :)

Vet inte vad vi ska göra resten av dagen, blir nog en sväng till parken o ta med lite gott o fika!

Ha en fortsatt skön dag, själv ska jag jobba på att bli kvitt min förkylning, hur vet jag inte ;)


Underbara lördag :)

Hej hej!

Idag har vi haft en riktig myslördag, och mysigare lär det bli :)

Morgonen ägnade vi bara åt att mysa runt här hemma, sen så åkte jag till Friskis en snabbis, men det blev inte så mkt tränat för jag känner mig lite krasslig..vet inte om jag håller på o bli förkyld, känns änna så...Har lite ont i halsen och är allmänt hängig...får se hur det utvecklas...Oliver är snorig så det skulle ju inte vara så förvånande om man åkt på något!

Sen åkte vi hem till Andreas föräldrar och Oliver blev såååå himla glad för att han inte träffat dom på över 2 veckor, eftersom dom varit bortresta..så det blev ett riktigt puss o kram kalas :)
Oliver fick fina presenter i form av kläder, jag och Andres fick var sin parfym plus att jag fick mitt favvo vin och Andreas sin favvo wiskey :) Sen så fick vi en väldigt fin slant pengar som "tack för hjälpen" när dom var bortresta! Så när vi lagt Oliver o sova middag passade vi på att åka ut till Överby för att shoppa lite!
Andreas fick en jättefin höstjacka, och dessutom hela 400 kr rabatt pga av att vi känner butikschefen i den affär vi shoppade i, tack tack tusen tack!!! Den skulle kostat nästan 2000, så den rabatten gjorde väldigt gott!
Sen så blev det en hel del till vår lilla prins - en ny mössa, vantar o strumpor från POP, ett fodrat Everest regnställ från Staduim, plus ett par varmfodrade tretorn stövlar...Så nu är han rustad skruttisen..Dessutum fick han ju en 3 i 1 jacka från Polarn häromdagen, budade hem ett sett från tradera med termosarna till också, men det var himla stort...men jackan går nu när man dragit åt där nere, men däremot är byxorna aldeless för stora...det är så himla typiskt, hade jag vetat att de var så stora i storleken hade jag givetvis budat hem en storlek mindre...typiskt mig att inte prova i affären innan, men men...nu har han att växa i iaf :)

Nu sitter vi o degar lite i soffan inför kvällen...Oliver ska sova hos Andreas föräldrar så vi lämnade honom där när vi hade ätit middag! Jag kan säga att han var inte ledsen för att behöva stanna :) det är han aldrig iof, men nu var han så glad att få vara med sin farmor o farfar, och dom var lika glada för att få ha honom ;)

Ikväll står nämligen restaurangbesök och bio på schemat! Ska bli såååå mysigt att bara spendera lite kvalitets tid tillsammans!

Hoppas ni får en bra lördag kväll, det ska vi ha, och jag ska äta, massa massa gottit :)


Idag mår jag dåligt, men har inte tid med det :/

God morgon...(hoppas er morgon är bättre än min!?)

Ja, som sagt, idag mår jag av någon anledning riktigt, riktigt ruttet! Jag har skitont i magen, i huvudet och mår illa :/ Vet inte vad det är med mig! Så jäklans typiskt nu när jag verkligen måste vara på topp o skriva en tenta på två dagar...hinner inte må såhär då! Hmmm, hoppas att jag inte håller på o bli riktigt sjuk, att det bara är ngt övergående!

Oliver min prins är iallafall "sig själv" igen, det var bara i måndags som han hade en lite jobbig dag! O jösses vad ord det kommer hela tiden, igår när vi satt o läste så började jag me att istället för att peka o säga vad det är för ngt i boken så frågade jag "vad är det för något Oliver?" och han var sååå himla duktig, han kunde nästan säga alla saker i boken...(ja, inte helt klockrent givetvis, men ändå så man hörde att det var det ordet han sa!!)
Min duktiga lilla prins, mamma är sååå stolt över dig!

Sitter här med en kopp te som ska vara speciellt bra för magen, får se om det hjälper ngt..har dessutom tatt en värktablett så nu har jag gjort allt jag kan för att det ska bli bättre! Vila hinner jag ju liksom inte göra, vilket jag känner att jag egentligen hade behövt mest tror jag! Men men, så är det!

Nepp, nu hinner jag inte skriva mer...ska hitta ngt mys pysigt att ta på mig idag, känner inte för ngt tajt om magen när den är ond :( Får nog bli leggnings o någon mysig "slapptröja"..ja, idag vill jag bara krypa in i mitt eget skal o vara osynlig, så känner jag idag...Så om någon stöter på mig och tycker jag verkar allmänt arrogant och otrevlig - jag har bara en dålig dag!

På återseende!

Tisdag morgon = stress!

God morgon, god morgon!

Idag började våran dag med att vi försov oss..Oliver vaknade inte förrän 7 idag, och det är väääldigt ovanligt!
Med tanke på att han alltid vaknar 6 brukar jag ofta glömma att ställa klockan, för att jag vet att jag ändå kommer upp i tid tack var min morgon pigga son :) Men idag var han trött skruttis!
Så det var bara att hasta i oss lite frukost (jag blir nämligen inte människa på morgonen utan frukost, så att hoppa den är inget alternativ!) Det fanns absolut ingen tid för att göra sig någorlunda representabel så jag tänkte att det var lika bra att slänga på sig mysbyxorna också, så ser det inte ens ut som jag försökt ;)
 
Men nu är han iallafall på dagis skruttis och Andreas sover...så här är det mörkt och tyst som graven!
Jag ska plugga men känner att jag inte riktigt kommit igång än, så får se vad jag hittar på innan jag börjar!

Vädret är verkligen deprimerande, uch o fy!

Hoppas ni får en bra dag!


Måndagen och gravidminnen!

God kväll!

Sitter här i all min ensamhet och har precis ätit upp typ en hel form ungsomelett själv, då min kära son har en "matvägrardag" idag...Ändå gjorde jag hans favorit, han älskar omelett i alla former, men idag passar inget..!!
Så nu är jag galet mätt kan jag lova :/ Och jag som har köpt mig en påse nötter också för att muntra upp mig med (jag tycker väldigt synd om mig själv när Andreas jobbar em ;) Jaja, jag blir säkert sugen på den om en liten stund, om jag känner mig själv rätt :)

Oliver har verkligen inte varit på sitt bästa humör idag, vet inte riktigt vad det varit med honom, men det har inte riktigt varit något som varit bra! Ibland känns det som att han också tycker det är lite sådär när Andreas jobbar em, rutinerna blir liksom lite rubbade...och det är klart, varför skulle han inte känna av det liksom!?? Klart han märker att jag är stressad, han är så himla bra på att känna av både hur jag och Andreas mår! Så egentligen, nu när jag tänker efter så är det inte så konstigt att även han blir på lite grinigare humör, alla säger att han har mammas humör och det verkar ju stämma väldigt väl :) Känslomänniskor är vi uppernbarligen båda två..!!

Idag har jag varit i skolan hela dagen för att förbereda inför examinerande redovisning på onsdag! Ett tag kände jag att vi aldrig skulle komma fram till någon "struktur" men sen jäklar fixade vi det tillslut :)

Idag har vi även hunnit med ett besök på Öppna förskolan, det var såååå himla länge sedan nu! Även fast Oliver inte var på sitt bästa humör, var det ändå skönt att träffa Emma o Lisa o pratat av sig lite :)

Oliver har lagt sig efter bad och en flaska välling (som han tillslut fick i sig efter ett bra tag)..men han verkar ha lite svårt att somna..! Ja, alla dagar kan helt enkelt inte vara på topp, varken för stora eller små människor!

Ska nog göra mig en kopp te nu o krypa upp i soffan..(skulle behöva göra lite sit ups eller något, har liksom bara degat o ätit hela dagen, så magen känns aningen uppsvullen om man säger så, men nepp, orken finns helt enkelt inte idag, så jag får väl ligga o klappa lite på min mage o låtsas att det finns något där inne, haha)...
Satt nämligen o kollade kort från när jag var gravid, och försökte minnas hur det kändes, men det gick liksom inte...men det kanske går lättare nu när magen ser lite "gravidig" ut..!?
Haha, det är alltså vad jag ska roa mig med resten av kvällen...aningen underligt, men jag känner mig lite underlig idag :)

Så därför får jag väl avsluta med några kort på min RIKTIGA gravid mage, den som jag klappar på just nu är det censur på ;)

Ha en skön kväll allesammans, och ta hand om era magar, gravida eller inte..!!


(inte så fin bild, men en utav de sista som togs innan Oliver kom ut)



En aldeless ny liten prins på BB, bara några dagar efter kortet ovan :)

Kan inte fatta att detta kort snart är taget för 2 år sedan, det är helt galet!



Söndag kväll och åter hemma igen :)

Hej hej!

Ja, nu är vi hemma igen, och det är sååå skönt! Visst har det funkat bra att bo hemma hos Andreas föräldrar, men uttrycket "borta bra men hemma bäst" stämmer väldigt bra!

Idag har det varit fullt upp, hela morgonen gick åt att packa ihop allt som vi tatt med oss till Andreas föräldrar, och det var mkt kan jag lova...sen fick vi ju städa i ordning lite efter oss också!

Sedan bar det ut till mina föräldrar där jag fick pluggat och förberett inför grupparbetet i morgon, under tiden Oliver sov..Fick även "gjort stallet" innan det vankades söndagsmiddag hemma hos min mormor o morfar! Som vanligt åt vi så vi knappt kunde gå efteråt ;)

Sen så var det dags för en ridtur lagom tills regnet kom! Så blöta blev vi kan jag lova...Oliver var med pappa ute o busade under tiden och brydde sig inte ett skvatt om att regnet öste ner, han åkte skottkärra, körde skottkärra, sopade i stallet, la in hö i boxarna, lekte med katterna, ja säg vad han inte gjorde min busefis :)

Igår var en tämligen häktiskt dag, Andreas jobbade och jag o mamma var själva hemma i Åsaka...När vi ska gå ut till stallet upptäcker mamma att Bella (en av hästarna) fått kolik :/ shit vad knepigt det blev när vi skulle ta tag i detta samtidigt som Oliver busungen var överallt...men han var såååå himla duktig när vi sa till honom att vänta utanför paddocken under tiden vi tog hand om Bella, han stod stilla som ett ljus och fattade att det var allvar...Gud vad jag var stolt över honom min Prins! Han stod där hela tiden o ropade maammmaa, mooomooo, ästen ont magge :) Tänkt att han fattade att hästen hade ont i magen min lille skrutt..Han pratar o fattar så mycket nu, så det är nästan skrämmande ibland...Mitt mamma hjärta värker verkligen av stolthet för denna lilla underbara varelse som får mig att häpna varje dag!! Allt slutade lyckligt iallfall och Bella repade sig efter ca 3 timmars "gående" och parraffinolja!
Trötta åkte vi hem till pappa som saknade oss, men klockan var ju så mkt så det var bara att natta Oliver och bums i säng...Sen hade vi myskväll med hela kittet - mat, godis och Wallander - Cellisten filmen!!

Nu kikar jag Top-model medan min älskade sambo varit o handlat det nödvändigaste nere på hemköp, kylen var verkligen heeelt tom efter att vi inte bott hemma på en vecka!

Kommande vecka känner jag tyvärr på mig kommer bli riktigt jobbig...jag har sjuuukt mkt i skolan, plus att Andreas jobbar eftermiddag, vilket betyder att jag är "ensamståde mamma" denna veckan!!

Men, men det är bara tt bita ihop! Jag får se fram emot "belöningen" på lördag då jag och Andreas ska vara barnlediga och äta middag samt se "Flickan som lekte med elden"....:)

Nepp, nu ska jag hoppa in i duschen innan "Ensam mamma söker"...det är ett mys pys program tycker jag!! Vet inte varför, men så är det :)

Hej svejs!

God morgon, God morgon!

Jag börjar bli less på att börja varje inlägg med att jag varit tok dålig på att skriva, så jag har egentligen två alternativ 1. Att ta mig i kragen o försöka krafsa ner något åtminstonde de flesta dagar i veckan 2. Att lägga ner det här med bloggandet!

Hmm, jag vet inte riktigt hur jag ska göra faktiskt, men det känns samtidigt lite vemodigt att bara lägga ner en blogg sida, har ju liksom kämpat lite med den iaf :)

Nepp, jag ska göra ett tappert försök att ta mig i kragen helt enkelt!

Jahapp, veckan som gått (det blir ju typ från förra veckan o fram tills nu då) har varit allt annat än lugn...Förra veckan bestod av mycket förberedelser inför min födelsedagsmiddag samt mycket skola...plus hästar o givetvis kvalitets tid med min underbara son!

Middagen blev toppen, maten lyckades jag riktigt bra med om jag får säga det själv, bålen smakade saft och rann ner vääääldigt lätt :) O fin fina presenter fick jag av mina uderbara töser, LOVE YOU <3
Ja, tack för i lördags tjejer!!

Oliver hade som vanligt skött sig som en ängel hemma hos mamma o pappa, och det är alltid skönt att höra att det går så bra när vi lämnar bort honom, det känns så tryggt att veta att ha trivs o har det så bra hemma hos sina mor o far föräldrar!!

Denna veckan bor vi i Andreas föräldrars hus, för dom är bortresta och vi passar deras hund som nu börjar bli till åren och måste ut o kissa på natten....det är inte så praktiskt att bo högst upp i en lägenhet då..så nepp, det var bara att boa sig här för en vecka! Det har faktiskt gått riktigt bra, förutom att det är väääldigt jobbigt när man inte har sina grejjer här, gud känns som allt är ett virrvarr, saker överallt o bort o fram....har varit i lägenheten minst en gång varje dag för att hämta något som vi behövt...o sen ska allt med hem igen också...puh...fattar inte hur mycket saker man behöver på en vecka för att få vardagen att gå runt, helt otroligt..!! Så jag som inte är fröken ordning o reda i vanliga fall känner mig mer förvirrad och snurrig än någonsin i detta smått kaosartade liv ;)

Veckan har gått i en faslig fart, igår var det stängningsdag på dagis (som vi givetvis glömt) så när vi kom o hämtade Oliver i tisdags (Andreas hade slutat tidigare för det var ju min födelsedag) så säger dagis fröken Lena "jahapp, då ses vi på torsdag då" hmm, jag o Andreas kollar på varandra och sen på fröken Lena, vi ser förmodligen ut som stora frågetecken med tanke på Lenas reaktion: "Ni har väl inte glömt att dagis är stängt i morgon!?" Ehm, jag harklar mig snabbt och säger att givetvis har vi inte gjort det (stor fet VIT lögn) för jag ville ju inte framstå som värsta virriga mamman.!! (ibland känns det som att man har mer press på sig att visa att man faktiskt är en utomordentlig förälder, även fast man är ung)...
Då säger Lena "Vad bra, för det är jus så lätt hänt att man gör det, är ju så mkt man ska hålla reda på"
Jaa, det kan man ju säga :) Så det var bara för Andreas o ringa till jobbet o säga att han inte kunde komma på onsdagen, för jag var verkligen tvungen att gå till skolan...Så kan det bli när man inte riktigt har huvudet med sig alla gånger!!

Igår var vi en tripp på vårdcentralen då min stackars lilla gullunge spelat fotboll med pappa och trampat snepp med foten...Vi trodde det var ritktigt illa ett tag för han ville inte ens stödja på foten...men väl inne på vårcentralen kunde han iallafall stödja på foten, men han haltade omkring skruttis som en liten gubbe..såg så himla gulligt ut så jag fick tårar i ögonen...min lilla krigare :) Och han var så söt för han sa hela tiden "mammmaaa, pappaaapa, fooooteeen, ajajaja" Sötis! Men ju mer han gick på foten desto bättre blev det!
I morse linkade han omkring lite innan vi kom iväg, men den verkade mjuka upp sig sen..Men dom skulle ringa från dagis om det verkar som han blev sämre igen!

Har lämnat in bilen på service och sitter nu med en stor kopp kaffe! Måste nu ta tag i dagen, har massor o göra känns det som (som vanligt)

Ha en bra dag allesammans, så loovar jag att jag ska bli bättre på att skriva!


Ingen vidare start på veckan, men iof går det ju bara att jobba upp sig!

Hej hej!

Ja, idag började dagen med att jag o Anderas vaknade med ett "ryck".. Hela familjen hade verkligen stensovit hela natten och klockan kvart i sju hör vi Oliver "Maaaaaaammma" "halllåååå" "kom, kom, kom".. Yrvaket kollade vi på klockan och konstaterade att vi försovit oss...Jag lämnar ju Oliver kring halv åtta på dagis så det var snabba puckar som gällde...Andreas är ju egentligen ledig denna veckan, men har jobbat över tid idag, så annars hade det ju inte gjort något alls om vi vaknat vi den tiden, för jag började inte skolan förrän 9.15..
Men men, som sagt det var bara att slänga i sig frukost och fixa i ordning sig någorlunda för att sedan även fixa Oliver...(vilket inte alltid är det lättaste nu för tiden när man har bråttom för det är mkt som ska göras själv, i egen ordning och på sitt sätt....neeej mamma, inte mammma, låter det mycket nu för tiden ;) Gullunge, han har en vilja av stål min lille krabat och för alla som känner mig så vet ni att jag också har det, så jäklar vad jag får bita mig i tungan ibland alltså :)

Resten av dagen har inte heller varit någon höjdare alls, har varit på examinerande seminarium hela förmiddagen, sen så har min mage spökat väldans...

Så just nu sitter jag här i min ensamhet o saknar Oliver så jag tror jag spricker, för han o Andreas är hos Andreas föräldrar och firar Andreas pappa, men jag kunde verkligen inte följa med på grund av min galna mage... :(
Så nu sitter jag bara o väntar på att dom ska komma hem..!!

Nepp, ska försöka få i mig lite rester sen som Andreas mamma så snällt kulle skicka med från kalaset, börjar faktiskt bli lite sugen...Förhoppningsvis håller magen på att lugna ner sig lite!

Ha en skön kväll allesammans, själv sitter jag bänkad framför Lipstic Jungle klockan nio ikväll :)
Och resten av veckan kära vänner, om ni nu mot all förmodan missat det så är det givetvis IDOL!!!!!

Puss o hej leverpastej...

Ojojoj, 2 veckors uppehåll i bloggandet :/

Hej.. Om någon mot all förmodan funderar på om jag gått upp i rök eller något kan jag säga att så är icke fallet...
Jag har enbart haft en "bloggkris" där jag verkligen inte haft det minsta sug att sätta mig o skriva ngt..

Ingen idé att jag försöker sammanfatta de gågna två veckorna, för det är i princip omöjligt med tanke på att det händer saker hela tiden i mitt liv..kanske inte speciellt intressanta saker, men saker :)

Min gullunge har varit mkt sjuk sedan han började dagis efter sommaren, min stackats prins! Jag har också åkt på en släng, och känner mig fortfarande långt ifrån helt kry :/

Oliver utvecklas i raketfart, och talet kommer allt mer för varje dag...men i takt med denna härliga utvecklning kommer också en stor dos trots kan jag lova, jisses vilka duster vi har här hemma mellan varven...
Puh, jag tror nog att jag typ tvivlar på mig själv som mamma typ 100 gånger om dagen just nu, för hur fasen ska man vet om man gör rätt liksom när det uppstår "konflikter! ???
Puh, jag vill verkligen vara bästa morsan ever liksom, men hur fasen blir man det ;)
Jaja, jag gör så gott jag kan iallafall, och vad ska man säga, han har bevisligen fått mitt humör min lillfis, så jag får väls sota för mina egna synder helt enkelt :)

Idag är för övrigt ingen bra dag alls, vaknade med fruktansvärd huvudvärk kl.5 då Oliver minsan inte skulle sova mer...Så just nu känner jag mig helt galet konstig faktiskt...helskum helt enkelt.!
Andreas jobbar han gick upp tidigare idag så han kan komma hem tidigare ikväll, han har jobbat em hela veckan vilket innebär att jag inte sett honom många timmar, är typ ensamstående dom veckorna Andreas jobbar em, och det går fint men nu känner jag att orken är slut...

Men nästa vecka, då jäklar är det party som gäller, längtar såååå :) Jag ska ha födelsedagsmiddag och då jäklar ska det festas loss, känner verkligen att jag behöver det!!!
(för alla mammor som tycker det är olämpligt att som mamma göra detta har jag bara en sak att säga: Jag är mamma och jäklar vad jag kämpar för att verkligen vara en bra sådan, så varför skulle jag inte få unna mig en "egen kväll" någon gång ibland? Min son behöver inte MIG 24 timmar om dygnet, men alltid någon, och oja, det har han kan jag lova!

Nu ska jag vila lite tror jag under tiden Oliver sover...