Lite tid över för bloggande, inte illa ;)

Hej hej!

Ja, idag finns faktiskt lite tid över för att skriva lite.... och visst är det ju meningen att när man har en blogg, så ska den ju uppdateras ganska regelbundet, så ja, jag har allt dåligt samvete för att jag är en så urusel bloggare...men men, tur att man är lite bättre på annat, som att skriva c-uppstats (eller just nu går det rätt segt med den också om jag ska vara riktigt ärlig).... Ja, mitt huvud känns emellan åt segare än kola, tror allt snor har gått upp och satt sig i hjärnan ;)
Jag kämpar på från morgon fram till strax innan 4 varje dag, så jag kommer till skolan när det är mörkt och går typ hem när det är mörkt! Uch, hösten kan vara riktigt brutal och det gäller att kämpa tappert för att hålla energin uppe! Nu ska jag sluta klaga....

Min underbara skatt förgyller iallafall mina kämpiga dagar och tack vare honom så går jag och lägger mig med ett leende på läpparna :) Tack för att du finns min underbara son, älskar dig över allt annat!

Kan också erkänna att det infunnit sig en allt starkare bebis längtan i min kropp, vete fasen vad som har hänt men jag längtar verkligen sååå efter ett syskon till Oliver, att bli mamma är det bästa som har hänt mig i mitt liv, och nu är jag redo att bli mamma igen :) MEN, det får vänta lite, mitt hjärta säger en sak och min hjärna en annan..just nu vinner mitt sunda förnuft över hjärtats längtan och jag har insett att det är bra att först och främst fixa färdigt skolan innan bebisverkstaden börjar! Men jag lääängtar!!!

Har ju ätit penicillin i en vecka nu också, pga urinvägsinfektion, den var lite seg men nu äntligen tror jag att det gett sig! Men förkylningen är en annan sak, verkar som att den har blivit permanent på mig :/ Någon som har tips på hur man kan bota en förkylning som aldrig vill ge sig?

Ikväll ska jag och Oliver ha myskväll med min kära mamma, Andreas ska nämligen ut med handbollen och min pappa och min bror är på badmintontävlning i Malmö, så det blir en riktig "Girls Night" med god mat och dryck!

Ha en bra fredag allesammans!


Näe, just nu finns ingen tid för bloggande i mitt liv!

Hej hej...
Ja, blogguppdateringen är katastrofal, jag vet!!! Men tidens finns inte hetl enkelt...befinner mig just nu i en väääldigt intensiv period där dena ena grejjen avlöser den andra alla dygnets vakna timmar...Skolan är otroligt krävande just nu och resterande ork som finns kvar efter en dag i skolan går givetvis till familjen och allt som behöver fixas däromkring...dessutom har jag varit väldigt förkyld o krasslig det sista, inte alls "fysiskt" i form...ne, så tiden finns inte hetl enkelt!

Men, livet rullar på och min underbara prins tar stormkliv varje dag vad gäller utvecklingen, jag är verkligen världens stoltaste mamma :)

Hej svejs...

Nu händer det grejjer :)

Hej hej!

Som rubriken säger händer lite grejjer för mig vad gäller min utbildning och framtid!! Jag känner mig just nu jätte förvantansfull och optismistiskt inför framtiden, och framförallt jag ser målet = Examen i socialpedagogik :) Om man ska vara noggrann så betyder det att jag tar ut en yrkesexamen i socialt arbete och en filkand i social omsorg! Dessutom är det så att jag endast behöver läsa en termin på socionom programmet i Göteborg för att också kunna ta ut socionomexamen! Nu är det ju så att socialpedagog och socionom i dagsläget är två i princip helt likvärdiga utbildningar, då vi socialpedagoger nu läser lika mycket juridik som socionomerna, skillanden är egentligen att vi socialpedagoger utbildas mer för att arbeta ute "på fältet" medan socionomer fortfarande oftast arbetar mer administrativt och är lite mer "byråkratiska" om man kan säga så...byråkrati är för oss socialarbetare inget positivt begrepp, men det är faktiskt den gällande sanningen tyvärr att det fortfarande är väldigt byråkratiskt innanför många sociala instutioners ramar!

Nu flummar jag iväg lite här, det jag egentligen skulle berätta var ju vad som faktiskt händer och hur min framtid kan komma att te sig rent yrkesmässigt :) Jag och Sara ska i höst skriva en C-uppstats hela hösten som berör ämnet skolk. Vi har fått ett uppdrag från Nisse skolan, då dom handskas med en mycket hög skolkfrekvens...Så vi har alltså fått ansvaret och förtroendet att först och främst utreda vilka faktorer som ligger bakom fenomenet skolk, med ett fokous på skolans ramverk och kontextuella verklighet...vi ska alltså inte lägga fokus på individuella egenskaper hos de elever som skolkar, utan istället lyfta hur skolans som instution påverkar eleverna!
Vi fick igår ett godkännande från Högskolan att få göra vår långa 15 veckors praktik på Nisse till våren, för att fortsätta att arbeta med vår utredning och utifrån den arbeta fram en ren handlingsplan:)
Det häftigaste av allt är att vi är färdigutbildade till sommaren, och att det visat sig att kommunen from år -10 ska satsta 10 miljoner kronor på att anställa "skolk coacher" i skolorna, som enbart ska arbeta med att förebygga och motverka skolk! Ja, vad ska jag säga, framtiden ser ljus ut ;) Och om det nu skulle vara så att jag inte lyckas få ett jobb ändå, så har jag en plan B - att läsa det där halvåret så man också kan få socionomexamen! Så just nu känns det riktigt bra! Gud vad jag längtar efter att få komma ut o jobba, nu börjar man bli riktigt trött på pluggandet, och den strama ekonomiska budget som är ett faktum när man är student!
Shit vad jag ska shoppa sen ;) Ne, skämt å sido, då är det större investeringar som gäller i form av hus :) !!!

Igår tog Oliver kort på dagis, min lille gullunge...han var så fin när jag lämnade honom igår!

Nepp, hinner inte skriva mer nu!

Puss o hej....

Söndag kväll & en trött Linda, men en stolt mamma :)

God kväll!

Ja, då var det återigen söndag kväll och som vanligt har helgen gått i raket fart! Denna helg har gått extra fort tror jag, och jag har varit långt ifrån i närheten till att hinna med ett blogg inlägg!
Mamma har varit bortrest sedan i fredags morgon, så jag har haft 6 hästar att ta hand om hela helgen!
Därför har vi bott hos mamma o pappa, vilket alltid funkar, MEN det är skillnad på att sova hemma o borta! Jag o Andreas ligger nämligen och "knör" i en 90 säng när vi sover hemma hos mamma o pappa - något vi klarade galant när vi var nykära och ändå inte kunde hålla oss ifrån varandra i typ en minut ;)
Missförstå mig inte nu, vi är allt sugna på varandra nu för tiden också, och våran kärlek har ju typ hunnit bli 100 gånger djupare än på den tiden, men som småbarnsförälder är sömn något som är väldigt högt prioriterat, och även fast det är mysigt att ibland "sova sked", så måste nog alla erkänna att det inte är det bästa för att uppnå den bästa optimala sömnen, iallafall inte för mig! För jisses vad varmt det blir...ja, så sömnen har inte varit den bästa den här helgen! Med Oliver i samma rum (rummet är dessutom litet) så blir det rätt varmt i sig, så ja, jag har svettats en del i helgen utan att anstränga mig nämnvärt :)
Nepp, nog tjatat om hur mina två nätter har varit....
Helgen har för övrigt varit mysig, i fredags lagade jag o min käre far jätte god mat, efter att Oliver somnat - kött, potatisgratäng, sallad och underbart god bernesås!! Till efterrätt gottade vi oss med brownie! Sen kom Andreas vid nio efter att ha varit med som "Coach" i handbollen...så vi avlutade med lite mys i soffan i form av popcorn!

Lördagen ägnades åt stall göra hela morgonen, och min underbara söta fantastiska son var som vanligt med och hjälpte till :) Vi har det riktigt mysigt när vi fejjar o donar hela familjen i stallet!
Sedan blev det god middag hos Andreas föräldrar, och efter det passade jag i Andreas på att ta en sväng till Överby för att leta vinterkängor till Oliver under tiden han var hos sin farmor o farfar o busade! Tyvärr var de vi hittade slut i Olivers storlek så det enda vi tillslut fick shoppat var matvaror inför kvällens fotbolls rysare!
Så i lördags blev det en underbart god taco gratäng, chips, nötter, popcorn och en stor godisskål :)
Jäkligt synd bara att matchen gick åt helsike!

Idag har det varit samma morgon rutiner som igår, och återigen var min son så himla duktig....min son som för övrigt pratar så det står härliga till....Mamma är så stolt över dig hjärtat mitt!

Sen så var det söndagsmiddag hos min mormor o morfar som gällde, lika gott som vanligt! Efter maten åkte Andreas till jobbet, jag och Oliver stannade en stund till hos mamma o pappa eftersom jag skulle ta in hästarna!
Pappa körde sen hem oss vid sex tiden, och då var det One Three Hill, vilket både jag och Oliver var lika uppslukade i =)

Nu är jag galet trött och ska strax hoppa i säng....Ska bara in o stoppa om det finaste jag har en sista gång!

Puh, en tuff vecka väntar och jag skulle helst ligga under täcket om mysa med mina två gospojkar i morgon bitti, men så kommer det tyvärr inte bli, för det är måndag morgon  :/

Sov gott!

Redan "lill lördag"...

Hej hej!

Ja, dagarna rusar verkligen fram, det känns som mitt liv går i snabbspolning just nu, och jag önskar det fanns en fjärkontroll där man kunde pausa lite grann :/
Ja, så känns det verkligen just nu... och aldrig har jag känt att hösten kommer vara så låååång och trist, vet inte varför, förmodligen för att den kom och "chockade" alla, man var liksom inte beredd...nu fasen är det ju höst så det skriker om det!

I skolan är det tok mycket, och jag börjar bli lite smått nervös för hur vi ska ro det här i land :/ är så himla jobbigt innan man kommit igång!! Men samtidigt så fattar jag inte varför jag ororar mig så, det gick ju kanon med B-uppsatsen, så det är bara att hitta den känslan så kommer det gå toppen!! *håller alla tummar o tår för det iaf*

Jag är fortfarande förkyld o halvhängig, vad det än är så vill det inte ger sig riktigt .... men men, det känns som att jag inte nes tänker på att jag faktiskt inte är riktigt kry, finns liksom inte tid att känna efter just nu!

MEN trots att det är mkt just nu och att allt inte är på topp, så har jag ju min underbara familj som förgyller min vardag! Gud vad jag älskar er <3 Oliver är så underbar just nu så det går inte beskriva med ord, min älskade unge! Att han bara sover halva nätter just för tillfället är bara en liten parantes ;)

Jag har precis tagit ur en underbart väldoftande lasagne ur ugnen, hann att slänga ihop den innan jag hämtar Oliver, så jag kan spendera lite tid med att bara mysa med honom innan middagen..för sen så är det iväg till stallet som gäller!

Ikväll blir det Grey´s Anatomi för hela slanten, älskar verkligen den serien!

Vill avsluta med att berätta för alla mina läsare att jag har världens finaste, underbaraste och bästa vän man kan tänka sig! Tack Shirin för att du finns och för att du är världens bästa stöd! En vän som dig borde alla ha vid sin sida, och jag kan bara skatta mig lycklig för att jag har dig!!!! Puss på dig min fina pärla!

Shirin påminde mig om att man borde berätta för alla man älskar och bryr sig om oftare hur mkt dom betyder, bara några små ord kan göra storverk för en person!!!

Så mitt budskap blir helt enkelt - Ta vara på dem som står dig nära och som betyder mycket för dig, och nöj dig inte med att tänka hur mycket du älskar dom, utan säg det till dem!!!

Ha en fortsatt bra dag allesammans, nu ska jag hämta det dyrbaraste i mitt liv, min underbara son!


Dagarna som gått!

Hej hej!

Jahapp, måndag morgon igen... Som kanske inte riktigt började som planerat, på grund av att jag typ legat vaken hela natten på grund av grymma magsmärtor och allmänt konstig i magen :/ Vete fasen vad det är för ngt, förmodligen ngt jag ätit! Dessutom vaknade Oliver kl 03.00 (han somnade dock om ganska snabbt hos mig, men man sover ju inte så toppen när han ligger på mig, det blir så fruktansvärt varmt...men mysigt är det ju iaf :)
Nepp, så Andreas försov sig, för han var ju också vaken typ hela natten på grund av mig och Oliver...så han fick ringa jobbet och ta en föräldradag!
Idag ska Oliver till läkaren 10.15, vilket inte var en jättepassande tid med tanke på att jag har kursstart idag, men men, så är det! Vi ska ha uppföljningssamtal angående hans astma och se hur vi ska lägga upp medicineringen inför hösten o så...

Sen så måste jag iväg till skolan, har verkligen tok mycket att ta tag i :/

Ja, för övrigt har det varit några näst intill kaos artade dagar, då jag haft största hår krisen någonsinn! Jag fick nämligen för mig att färja håret brunt!!!!!!!!!!!!
Ja, det gick åt helsike, jag blev svart i huvudet och fick panik för att jag kände att jag inte passade i det...
Shit, det var verkligen panik...Dessutom skulle jag på tjejmiddag på lördagen...
Ja, för att göra en lång och smärtsam historia kort så är jag nu blond igen efter att ha färgat håret 8 gånger inom 1.5 dygn!!!! Ja, min blonda ton är nu något gulare än innan, men det är ändå helt ok med tanke på hur det sett ut under processen gång...uch, jag får rysningar bara jag tänker på det!
Ja, vad säger man, man lär av sina misstag!

Ja, i lördags var det som sagt tjejmiddag som stod på schemat, firande av Malin! En jättetrevlig kväll var det (som vanligt)

Igår var det söndagsmiddag hos mormor o morfar som gällde, och vi avslutade kvällen med film - Benjamin Button (den var riktigt seg för övrigt)!

Nepp hinner inte skriva mer nu!

Ha en bra dag!

Här kommer lite bilder från de gångna dagarna!










En sista bild på hur jag såg ut fredag em...


God morgon!

God morgon, god morgon!

Här händer det inte värst mycket, vi är lite sega...Andreas sover fortfarande och Oliver o jag går mest och myser runt o degar..men det verkar som han börjar tröttna på det nu, för det börjar bli mycket bus här nu :)

Igår fyllde farfar år så då var det lite kalasande, med massa gottit att äta...Oliver var ett litet charmtroll hela kvällen och gjode det han var bäst på - busade runt och fick med alla på tåget! Han har nämligen kommit in i ett stadium där alla måste vara med o leka hela tiden, ingen får sitta still..det kan vara lite frustrerande när man sitter o äter och ska försöka förklara att vi äter nu Oliver så vi kan inte leka....då har man en liten skrutt som står o rycker i tröjan o säger maaammma, pappaaa, moooomooo, oavbrutet tills man inte orkar höra på tjatet mer :/ Hmmm, vi måste verkligen bli hårdare med det att han inte alltid kan vå sin vilja igenom, men det är banne mig lättare sagt är gjort :)
Oliver fick även smaka godis igår till sina stora förtjusning, jisses vad lycklig han blev...det var nog det godaste han någonsin smakat på älsklingen =)

Sen var det en trött kille strax innan åtta, så då var det bara att packa ihop oss o åka hem...han höll sig som tur var vaken i bilen så det var lätt som en plätt att fi honom i säng när vi kom hem!

Sen var det myspys med Idol och Grey´s för hela slanten, med en lagom entusiastisk sambo bredvid mig i soffan ;)

Idag står veckohandlning på scehmat, är inte alls sugen men måste verkligen handla!

Andreas ska jobba över idag igen också, så vi får ta o fixa det nu på fm...

Nepp, nu river nog Oliver lägenheten här snart i brist på uppmärksamhet!

Slänger in lite bilder från våran morgon!

Oliver börjar dagen med att sortera tvätten :)


Sen lite välbehövlig frukost - grov macka med smör o kaviar + turkiskt yoghurt med persika, boveteflingor, sesamfrön och lite vaniljhonung, namnam säger Oliver =)



Sen ska det pusslas lite med "golvpusslet"




Sen ska det byggas tågbana på tv bordet, med pippi i bakgrunden :)




Oliver ska tvunget bära med sig så många bitar som möjligt samtidigt :)


Ha en bra dag allesammans!